Datamaskin på avbetaling – kjøp bærbar PC på delbetaling

Få råd til din drømme-PC med rentefri finansiering her

Bytt ut den gamle datamaskinen på delbetaling

Mange bruker gammel elektronikk i hverdagen. Nye ting som TV, mobil og datamaskin koster mange tusen kroner, og det er svært få som har råd til alt dette. I dag kan man heldigvis fordele betalingen over flere måneder, for eksempel hvis du ønsker en ny TV på delbetaling.

★★★★★

Thorn: Datamaskin/PC


Hos Thorn finner du et bredt utvalg av datamaskiner, PC og bærbar. Vil du dele opp betalingen?

Med Thorn kan du velge å betale i ditt eget tempo. Hvis du foretrekker en fast sum hver måned, kan du enkelt dele opp betalingen over 48 til 60 måneder.

Ved produktkjøp på 15399,- betales 488 pr. måned i 60 måneder. Fast rente 23,4%. Kredittbeløp 15898,-. Kredittkostnad 13 354,-. Total 29252,-. Eff. rente 30,92%. Beregning er inkl. levering til 499,-. Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

★★★★★

Proshop: Datamaskin

Hos Proshop finner du et bredt utvalg av datamaskiner. Vil du dele opp betalingen?

Med Klarna kan du velge å betale i ditt eget tempo. Hvis du foretrekker en fast sum hver måned, kan du enkelt dele opp betalingen over 3 til 36 måneder, eller kjøpe nå og betale innen 30 dager.

Populære bærbar PC

Men er det overhodet fornuftig å sette seg selv i gjeld når den gamle fortsatt kan brukes litt lengre? Svaret er komplisert, men det er etterhvert flere og flere forhold som tilsier at det absolutt kan lønne seg. For det første koster det i dag nesten ingenting å fordele betalingen over tid, så hvis du vil ha ny datamaskin på delbetaling er prisen omtrent den samme som om du kjøper den kontant.

For det andre har det aldri vært flere kriminelle på internett enn det er nå, så det er enkelt for dem å angripe gammel elektronikk. I tillegg bør man ikke glemme at utviklingen går stadig raskere, og du vil ikke være i stand til å delta i utviklingen hvis ditt elektroniske utstyr er utdatert.

Svindel på nettet er på vei oppover

Malware, trojanske hester, phishing og virus er alle synonyme med Internett-angrep av ulik art som datamaskinen din mest sannsynlig har vært utsatt for. Det kan godt hende at du har en datamaskin fylt med virus mens du leser dette for det skal ikke særlig mye til.

Noe så enkelt som å kjøre musen over en bannerannonse kan være nok til at en IT-kriminell kan hacke seg inn i datamaskinen og få tilgang til all din personlige informasjon. Det var en av grunnene til at vi måtte innføre BankID hvor koden du skriver varierer fra gang til gang, fordi hackere ville ha tilgang til ting som dine sparekontoer og personlige opplysninger.

De fleste datamaskiner er satt opp med et antivirusprogram som tar sikte på å forhindre slike angrep. Dessverre er det langt fra alle som oppdaterer disse programmene, noe som gjør dem sårbare for hackerangrep. I tillegg må nettleseren være satt opp riktig for at disse programmene skal fungere optimalt. Hvis man ikke kjenner en IT-ekspert som kan hjelpe er man derfor et lett mål for profesjonelle kriminelle på Internett som har hacking som levebrød.

Kjøp en datamaskin på delbetaling og bli trygg

Man kan selvfølgelig aldri være 100% sikker når man surfer på nettet. Men man kan komme nær. For det første bør man alltid bruke sunn fornuft og være svært kritisk til eposter, tekstmeldinger og lignende – uansett av om de er fra Skatteetaten, banken din eller noe annet.

Ring alltid først og spørr om det virkelig er slik at de vil at du skal sende kontoinformasjon, personnummer eller lignende. Dessuten kan man ved å ha nyere elektronikk komme langt siden den er oppdatert med de nyeste programmene og verktøyene for best mulig sikkerhet. Her kan en datamaskin på delbetaling bringe deg veldig langt.

En datamaskin e4r det enkleste for en hacker å trenge inn i, så hvis du som de fleste er ikke har penger til en ny modell kan en datamaskin på delbetaling være løsningen på dine problemer. Du er som sagt aldri 100% sikker, selv med det nyeste utstyret. Lagrer du for eksempel et bilde av din BankID på datamaskinen kan du like gjerne sende den i posten til hackerne. Men du kan komme veldig langt med nytt utstyr og sunn fornuft. Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det ofte fordi det er nettopp det. Spesielt på internett.